Kees van den Bos is geboren in 1954. Vanaf 2017 werk ik als zelfstandig gevestigd psychomotorisch therapeut in Venray. Vanaf 2004 tot 2016 heb ik parttime (variĆ«rend van 8 tot 30 uur in de week) gewerkt bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid in Venray en bij Reinier van Arkel in Vught. Vanaf najaar 2015 tot de zomer 2017 heb ik gewerkt bij de overkoepelende organisatie Federatie Vaktherapeutische beroepen. Als inhoudelijk secretaris heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe kwaliteitsstandaard vaktherapie: de Generieke module Vaktherapie. In 2018 heb ik op verschillende locaties bij collega vaktherapeuten deze nieuwe kwaliteitsstandaard geĆÆntroduceerd.

Mijn werkwijze in de pmt is hierop gebaseerd.

Naast dit werk als psychomotorisch therapeut, geef ik al vanaf 1980 op verschillende locaties yogales, vanaf 1984 doe ik dit voornamelijk in Wijchen. Zie: yogacentrumwijchen.nl

Opleiding

Na mijn middelbare school ben ik psychologie gaan studeren en afgestudeerd als Cultuur- en Godsdienst psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In de tussentijd heb ik ook een tweejarige opleiding tot yogadocent gevolgd bij de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte. Na jarenlang als yogadocent gewerkt te hebben heb ik in 2002 besloten om mijn therapeutische vaardigheden verder te ontwikkelen en ben ik in 2003 begonnen met de voortgezette opleiding tot psychomotorisch therapeut. De keuze voor juist die opleiding lag erg voor de hand gezien mijn jarenlange ervaring met lichaamsgericht werken als yogadocent. Deze studie aan de hogeschool Windesheim heb ik in 2005 afgerond met het diploma VO-PMT (voortgezette opleiding) en in 2008 met het diploma als MA. In de jaren daarna heb ik me vooral verder verdiept in de gevolgen van traumatische ervaringen en de mogelijkheden om dit via yoga en pmt te kunnen behandelen.